Rosszul teljesített az orosz piac

Megjelentette előzetes 2011-es eredményeit a Krka, a szlovén gyógyszergyártó. A sarokszámok megfelelnek a piaci és egyben saját várakozásunknak is: az 1,08 milliárd eurós árbevétel egybevág előrejelzésünkkel, ám az összetétele némileg elgondolkodtató.

Az orosz piac kicsit gyengébben muzsikált prognózisunknál, amit viszont kompenzáltak a nyugat-európai értékesítések. A cseh és magyar export felfutása pedig ellensúlyozta a lengyel piacon bekövetkezett visszaesést, ez utóbbi a szigorúbb receptfelírásnak volt köszönhető.

A beruházások tekintetében a Krka visszafogta kiadásait , ami arra utal, hogy bizonyos projektekben elmaradást tapasztalnak, ám az új szlovén és orosz gyárak felfutása nyilván felpumpálja majd az idei beruházásokat.

A részletes éves eredmények márciusban esedékesek, a mostani bejelentés is megerősíti azon véleményünket, hogy fundamentális oldalról nézve is érték van a Krka részvényeiben, így az árfolyam könnyedén ismét 50 euró föl ugorhat. Modellünket és célárfolyamunkat a részletes eredmények közzétételét követően finomítjuk majd.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek