Az egykulcsos adó eltörlését kérheti az IMF

A kiszivárogtatott híreknek megfelelően az IMF az egykulcsos (16%-os) adó eltörlését avagy módosítását kéri az érlelődő hitelprogram feltételeként. Ez azért zavarhatja a Valutaalapot, mivel a bevezetése jelentős, mintegy 500-600 milliárdos lukat hagyott büdzsében éves szinten, bár a rendelkezésre álló jövedelem érezhetően növekedett (ez azonban a fogyasztást és ezzel együtt az indirekt adóbevételeket nem pörgette fel).

Az egykulcsos adó kérdése szerintünk nem válik a tárgyalások szakítópróbájává, főként mivel ezt a helyzetet fel lehet használni arra is, hogy korábban elhanyagolt intézkedéseket foganatosítsanak.

A tárgyalások kapcsán azonban úgy érezzük, hogy továbbra is csak az ígéretek dominálnak, így idővel arra számítunk, hogy elporlad a türelem a parketteken. Jelenleg azonban a globális optimizmusnak megfelelően a kelet-európai régió is felszálló ágban van, ezért a shortok nyitásával még egy kicsit várnánk.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »