Alig százezer erdélyi voksolhat a 2014-es magyarországi választásokon

A Kvantum Research szerint a megkérdezettek több, mint fele szavazna a Fideszre, de az erdélyi szavazatok csak minimális mértékben módosíthatják a végeredményt.

Toronymagasan vezet a Fidesz az erdélyi magyarok körében, de nem valószínű, hogy túl sokan voksolnának az elkövetkező magyarországi választásokon – derült ki abból a közvélemény-kutatásból, amit a Kvantum Research végzett.

Az erdélyi közvélemény-kutató cég a HVG gazdasági és politikai hírmagazin megbízásából vizsgálta, hogy részt vennének-e az erdélyi magyarok a magyarországi választásokon, illetve hogy melyik pártra szavaznának.

A tanulmány kiemelte, hogy bár egyelőre nem világos, hogy a határon túliak milyen formában voksolhatnak az elkövetkező magyarországi választásokon, az bizonyos, hogy ennek elsődleges feltétele a magyar állampolgárság megszerzése lesz – írja a Transindex.ro.

Kitekintő / Transindex.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »