Kína szerint rendben voltak az orosz választások

Kína meggyőződése, hogy az orosz Duma választásának eredménye kifejezi az orosz emberek akaratát – közölte pénteki pekingi tájékoztatóján a kínai külügyi szóvivő.

Kína tiszteletben tartja az orosz nép választását és támogatja Oroszországot a saját nemzeti feltételeinek megfelelő útján – hangoztatta Hung Lej (Hong Lei), és megjegyezte: körülbelül 700 nemzetközi megfigyelő kísérte figyelemmel a választásokat és ők általában megerősítették az eredményt.

A tájékoztatóról tudósító Hszinhua hírügynökség a vasárnapi eseményről megjegyzi, hogy az Egységes Oroszország párt „elsöprő győzelmet aratott”, s emlékeztet arra, hogy a választások eredményét „egyes országok” megkérdőjelezték, az Egyesült Államok külügyminisztere, Hillary Clinton szerint pedig a választások „sem szabadok, sem igazságosak nem voltak”.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »