Még több hitelt vesz fel az ország

A cseh bruttó hitelfelvétel meghaladhatja 256 milliárd cseh koronás értéket az idei évben, köszönhetően a piaci hangulatnak, melynek következtében a kormány tovább kívánja növelni a tartalékait. A költségvetési tartalék mértéke 10 milliárdról 15 milliárdra nőhet, ami a finanszírozási stratégia tekintetében 35,7 milliárdos plusz forrásbevonást jelentene.

Az utolsó kötvényaukciót sovány kereslet jellemezte, ami a minisztérium szerint nem ad okot az aggodalomra, hiszen a kormány kellően finanszírozott. A 2012-es stratégia jövő héten kerül a nyilvánosság elé, aminek következtében erősödésnek indulhat a kereslet az államkötvények iránt.   

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Vakcinatöbblet Romániában, alig jelentkeznek az oltásra

A 19,3 milliós lakosságú Romániában eddig 4 millió 580 ezer ember kapott legalább egy adag oltást, de a beoltottak száma már csak napi 15 ezerrel emelkedik, azaz a lakosság több mint 75%-a eddig nem kérte az oltást vagy jelenleg még nem oltható. 4 millió 245 ezernek pedig teljes a beoltottsága, azaz a lakosság több mint 75%-a eddig nem kérte az oltást.

Read More »

Kínának nem tetszik a NATO hozzáállása

Kína brüsszeli külképviselete kedden visszautasította, hogy az ország rendszerszintű kihívást jelentene bárkire. Arra szólították fel a NATO-t, hogy racionálisan ítélje meg Kína fejlődését, és hagyjon fel a kínai fenyegetést sulykoló elméletek népszerűsítésével.

Read More »