Komoly részvényeladásba kezdett az Orbán-kormány

220 milliárd forint értékben vált meg a korábbi MNYP-eszközöktől az államháztartás novemberben, ennek köszönhetően a nettó egyenleg 80 milliárd forintos többletet mutatott.  A kormányzat összesen 530 milliárd forint bevétellel számolt az idei évben, amelyből még 110 milliárd forint esne az év utolsó hónapjára.

Az éves hiánycél eléréséhez a decemberi deficitnek 269 milliárd forintnál alacsonyabbnak kell lennie. Figyelembe véve, hogy a társasági adó és a válságadók nagy része is mostanában folyik be a központi költségvetésbe, és 110 milliárd forintos puffer segíti a jelen hónapot, arra számítunk, hogy zsebben lesz az idei hiánycél. A fókusz azonban már hónapok óta a 2012-es számokon van, ezzel kapcsolatban változatlanul maradt a 2.5%-os GDP-arányos hiánycél (tegnap a kormányzat is csökkentette GDP-növekedési prognózisát, ez nem mozgatta meg a befektetők fantáziáját).

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »