Lekerülhet a Iorga-tábla a Mátyás-szoborról

Miután a kolozsvári tanács Radu Moisin alpolgármestert bízta meg a kincses város ideiglenes vezetésével, László Attila alpolgármester múlt pénteken átvállalta kollégája korábbi munkáját, így 12 újabb ügyosztállyal és kilenc szakosztállyal bővült az RMDSZ-es politikus hatásköre.

Radu Moisin a továbbiakban a mindenkori polgármester feladatait látja el Kolozsváron. A feladatmegosztás során László Attila hatáskörébe tartoznak az adminisztrációs problémák is, így a Iorga-tábla, a Házsongárdi temető és a kétnyelvű táblák ügye is.

Az Új Magyar Szó kérdésére László elmondta, „van megoldás a Iorga-táblára”, de nem kívánt konkrétumokat említeni elképzeléseiről. „Annyit viszont elmondhatok, hogy szerintem egy törvénytelenül elhelyezett tábla eltávolítása nem bűncselekmény. Ugyanakkor úgy kell intéznünk Kolozsváron ügyeinket, hogy ezzel minél kevésbé zavarjuk Bukarestben dolgozó RMDSZ-es kollégáinkat” – fogalmazott László Attila, hozzátéve, az elmúlt napokban elég sokat konzultált Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel.

Egyébként hétfőn a Kolozs Megyei Ítélőtábla további harminc nappal meghosszabbította a hivatalából felfüggesztett Sorin Apostu letartóztatását.

Kitekintő / Új Magyar Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »