Háborús pánik Iránban

Lehetséges külső támadás miatt helyezték magasabb készültségi szintre az iráni Forradalmi Gárdát a hétfői nap során. Az brit Telegraph napilap nyugati hírszerzési anyagokra hivatkozva tegnap este arról számolt be, hogy Irán a Shahab típusú ballisztikus rakétáit védettebb helyekre telepíti át, az ország fegyveres erőit, gyorsreagálású osztagait riadóztatják, a tüzérségi erőket a kulcsfontosságú védelmi állásokhoz csoportosítják.

Az iráni aggodalmak szerint az ország nukleáris infrastruktúrája ellen összehangolt nyugati támadás készül. A legfelsőbb vezető, Ali Hamenei ajatollah részletes iránymutatásokat adott át Irán katonai, belbiztonsági és hírszerzési apparátusának, hogy a rendelkezésre álló valamennyi eszközzel védjék meg az iszlám forradalom vívmányait – írja az indiai ANI hírügynökség kedden.

Az izraeli YNet hírportál információi szerint a teheráni brit nagykövetség múlt keddi ostroma után az országban valóságos pánikhangulat uralkodott el. A diplomáciai krízis miatt nemzetközi iskolák zártak be, a külföldi állampolgárok egy izraeli-amerikai katonai csapástól tartva tömegesen hagyják el az országot. A nyugati sajtó által idézett teheráni lakosok élelmiszerkészleteket halmoznak fel és készpénzzé teszik a banki megtakarításaikat.

Tatai Gábor

Felkapott hírek

Friss hírek

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »

Aggasztó az indiai járványgörbe

Indiát is elérték a koronavírus erősebb mutációi, ami a járványgörbe brutálisan meredek emelkedésével járt. Az 1,39 milliárd lakosú ázsiai országban az új azonosított esetek száma szinte napok alatt ugrott a napi 30-50 ezres tartományból 150 ezer fölé, egy hónapja pedig még csak napi 10-20 ezer közötti fertőzöttet regisztráltak.

Read More »