Háborús pánik Iránban

Lehetséges külső támadás miatt helyezték magasabb készültségi szintre az iráni Forradalmi Gárdát a hétfői nap során. Az brit Telegraph napilap nyugati hírszerzési anyagokra hivatkozva tegnap este arról számolt be, hogy Irán a Shahab típusú ballisztikus rakétáit védettebb helyekre telepíti át, az ország fegyveres erőit, gyorsreagálású osztagait riadóztatják, a tüzérségi erőket a kulcsfontosságú védelmi állásokhoz csoportosítják.

Az iráni aggodalmak szerint az ország nukleáris infrastruktúrája ellen összehangolt nyugati támadás készül. A legfelsőbb vezető, Ali Hamenei ajatollah részletes iránymutatásokat adott át Irán katonai, belbiztonsági és hírszerzési apparátusának, hogy a rendelkezésre álló valamennyi eszközzel védjék meg az iszlám forradalom vívmányait – írja az indiai ANI hírügynökség kedden.

Az izraeli YNet hírportál információi szerint a teheráni brit nagykövetség múlt keddi ostroma után az országban valóságos pánikhangulat uralkodott el. A diplomáciai krízis miatt nemzetközi iskolák zártak be, a külföldi állampolgárok egy izraeli-amerikai katonai csapástól tartva tömegesen hagyják el az országot. A nyugati sajtó által idézett teheráni lakosok élelmiszerkészleteket halmoznak fel és készpénzzé teszik a banki megtakarításaikat.

Tatai Gábor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »