Az amerikaiak többsége ellenzi Obama egészségügyi reformját

A Quinnipiac University legújabb felmérései szerint az amerikaiak többsége azt akarja, hogy a Legfelsőbb Bíróság semmisítse meg az Obama nevével fémjelzett egészségügyi reformot – tájékoztat a USA Today.

A kutatásban megkérdezettek 48%-a ellenzi a törvénycsomagot, míg 40% támogatja azt. A megosztottság alapvetően pártalapú, hiszen a demokratáknál ez az arány 70%-19% a támogatók, míg a republikánusoknál 86%-8% az ellenzők javára. A függetlenek többsége is negatívan vélekedik a csomagról (45%-38%).

Természetesen a választók nem szavazhatnak a törvényről, annak sorsát a Legfelsőbb Bíróság fogja eldönteni valószínűleg június környékén. A nyár eleji dátumnak kiemelkedő fontossága van, hiszen a kampányidőszak kezdetével fog egybe esni. Akárhogy dönt is a Bíróság, az egészségügyi törvény a kampány egyik legfontosabb kérdése lehet, hiszen a jelenleg elnökjelöltségre pályázó republikánusok mindegyike hatályon kívül helyezné azt.

A kutatás vizsgálta az Iránnal kapcsolatos közhangulatot is. A megkérdezett emberek 60%-a szerint az Iránnal szemben alkalmazott gazdasági szankciók nem gátolják meg az országot abban, hogy nukleáris fegyvert gyártson, és 50%-uk támogatna egy Irán elleni katonai beavatkozást, ha a szankciók nem érnek el eredményt.

Hegedűs Márk

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »