Vajdaság: Közvitán a hivatalos nyelvhasználat fejlesztési stratégiája

A Magyar Nemzeti Tanács 2011-es évi programjával összhangban az MNT Közigazgatási Hivatala és Nyelvhasználati Bizottsága összeállította a hivatalos nyelvhasználat középtávú fejlesztési stratégiáját, melynek tervezete a Magyar Nemzeti Tanács honlapján (www.mnt.org.rs) érhető el.

„A Magyar Nemzeti Tanácsnak a 2012-2017-es időszakra szóló Magyar Hivatalos Nyelvhasználati Stratégiája feladatául tűzi ki, hogy a különböző nyelvhasználati múltú területek tulajdonságait figyelembe véve kiegyensúlyozott alapot biztosítson a magyar nyelv használatának a hivatalos kommunikáció során, bátorítsa mind a többségi, mind a kisebbségi nemzet tagjait a magyar nyelvű ügyintézésre, és visszaadja a magyar nyelv rangját a bíróságokon és a hivatalokban. Más szóval, a legjobb hagyományokon alapuló intézményi többnyelvűséget igyekezzen megteremteni, melyen belül megfelelő és méltányos helyet kapna a magyar nyelv.” – áll a Stratégia-tervezet bevezetőjében.

A közvita egy szakmai konferenciával zárul december első felében.

Kitekintő / Vajdaság Ma

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »