Eritrea nem hagyja magát

Eritrea panasszal fordult az ENSZ Biztonsági Tanácsához (BT) az országot ért kenyai gyanúsítgatások miatt. A hónap elején a kenyai hadsereg két, az al-Shabaabnak fegyvereket szállító repülőről számolt be Szomáliából – Nairobi megbízható információk alapján úgy véli, hogy a gépek Eritreából érkeztek.

A kelet-afrikai ország akkor még szép szavakkal kívánta meggyőzni az ENSZ-t a szankciók szükségtelenségéről, de Osman Saleh külügyminiszter a BT-nek írott november 16-i levelében már egészen más hangot ütött meg. Saleh véleménye szerint Kenya „gyalázkodó” vádjai alaptalanok, és a helyzet súlyosságára való tekintettel Kenya elleni lépések megfontolására szólította fel a szervezetet.

Eritrea már Szomália 2006-os etiópiai megszállása idején is előszeretettel támogatott iszlamista milíciákat, és az ENSZ idén júliusi jelentése szerint ezzel a tevékenységgel még mindig nem hagyott fel. Ennek fényében nem meglepő, hogy az október óta az al-Shabaab ellen harcoló kenyaiak rögtön Eritreát sejtették a háttérben.

Tési Áron

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »