Hamarosan elfogadhatják a jövő évi költségvetést

Bár a koalíciós pártok már megállapodtak a 2012-es költségvetés elfogadásán, az Egyszerű Emberek azonban újra keresztbe tehetnek a kormánynak. A pénzügyminiszter szerint Richard Sulíknak kéne megoldania a problémát.

A koalíciós pártok vezetői ezen a héten állapodtak meg a 2012-es költségvetés támogatásáról, Szlovákiát azonban újra ideiglenes költségvetés fenyegetheti, ha Igor Matovič és az Egyszerű Emberek parlamenti képviselői nem támogatják a parlamentben a kormányülésen elfogadott büdzsét.

Ivan Mikloš (SDKÚ) szombaton a közszolgálati rádió egyik vitaműsorában közölte, hogy Matovičék több feltételt szabnának a támogató szavazatokért. A pénzügyminiszter azonban úgy véli, hogy a probléma megoldása teljes mértékben Richard Sulíkra és az SaS frakciójára tartozik, mivel az Egyszerű Emberek a liberálisok listáján jutottak a parlamentbe. „Az SaS dolga, hogy megegyezéshez vezető tárgyalásokat kezdeményezzen” – jelentette ki Mikloš.

„Ez a koalíció egy primitív tákolmány, ami már nem képes meghozni az alapvatő döntéseket” – reagált a helyzetre a Fico-kormány pénzügyminisztere, Ján Počiatek (Smer). A politikus hangsúlyozta, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben nagyon fontos lenne egy válságkezelő költségvetés elfogadása, de a kormány nem cselekszik.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »