Kenya Izrael segítségét kéri az al-Shabaab ellen

A kenyai kormány hétfői közlése szerint Raila Odinga miniszterelnök izraeli látogatásán Simon Peresz elnök segítségét kérte a kenyai rendőrség felkészítéséhez az al-Kaidához kötődő al-Shabaab iszlamista milícia megtorló támadásai ellen.

A kérésnek könnyen hátrányos következményei is lehetnek, amik csak rontanak a helyzeten: esélyes, hogy a szervezet Izrael bevonását provokációnak veszi, és fokozza tevékenységét Kenyában.

Izrael biztonsági erői a világ legjobbjai között vannak, ha terrorfenyegetések elhárításáról van szó, és a szakértelemre most szükség is lesz: mióta Kenya októberben megindította szomáliai hadjáratát az al-Shabaab ellen, a fenyegetések mellett több támadásra is sor került, amelyek hátterében az iszlamistákat sejtik.

Tési Áron

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »