Kemény versenyre számíthat a Mol

Lengyel pletykák szerint senki nem ad be kötelező érvényű ajánlatot a Lotos 53%-os állami pakettjére. A MOL mellett a TNK-BP, a Mercuria Energy és a Burgan Capital Investment kokettál a céggel a piaci hírek szerint. A folyamatot hátráltatja, hogy az októberi lengyel választásokat követően még nem alakult meg az új helyi kormány, a prudencia jegyében pedig a résztvevők számára is előnyösebb, ha a folyamat legitim marad.

A MOL szempontjából a vételár a kérdés, hiszen földrajzi értelemben egy második esély lenne a Lotos megvétele, ráadásul a finomítói környezet is negatív, amely az árazásokat is nyomás alatt tartja (ilyen helyzetben finomítót venni jó, nem pedig eladni).

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »