Radicovának elege van a politikából

Iveta Radičová miniszterelnöknek elege van a politikából – a kormányfő mindezt a bécsi Kurier napilapnak jelentette ki. A márciusban távozó politikus elképzelhetőnek tartja az eurozóna felosztását.”Egy új uniós szerződésre van szükségünk szigorú szabályokkal és a szankciók lehetőségével” – jelentette ki Radičová a Kuriernek. A kormányfő elmondta, hogy minden országnak szabadon kell ezek után határoznia arról, hogy az eurozónába szeretne tartozni a várható következményekkel, vagy pedig távozni.

Radičová kritizálta azt a jelenséget, hogy az eurozónának jelenleg hiányoznak a stabil pillérei és a közös pénzügyi politika sem létezik. „Montenegrónak eurója van, de még csak az Uniónak sem tagja” – mutatott rá a kormányfő a pénzügyi krízis várható hatásait fejtegetve. Elmondása szerint évekbe is beletelik, míg sikerül visszaállítani a politikába és gazdaságba vetett hitet.

A politikus a kormány bukásával kapcsolatban elmondta, hogy nagyon magas árat fizetett az eurósáncról szóló szavazás kapcsán. Megerősítette, el akarja hagyni a politikát, mert nem sikerült beteljesítenie a választóknak tett ígéretét a kormányprogram átültetéséről a gyakorlatba. „Elegem van a politikából” – tette hozzá.

Bumm.sk

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »