Nincs ítélet Michael Jackson orvosának ügyében

Hét órás tanácskozást követően sem sikerült a bíráknak ítéletet hoznia Conrad Murray, Michael Jackson orvosának ügyében. A vád szerint Murray gondatlanságból elkövetett emberölést hajtott végre Michael Jacksonnal szemben. A 12 tagból álló esküdtszék hétfőn dönt az orvos további sorsáról.

A bíróság 49 tanút hallgatott ki 23 nap alatt, beleértve Murray barátnőjét, Jackson korábbi alkalmazottait, nyomozókat és orvos szakértőket. David Walgren ügyész szerint a Murrayvel szembeni bizonyítékok egyértelműen alátámasztják az orvos felelősségét, míg Ed Chernoff védőügyvéd szerint semmilyen bűneset nem történt. Az énekes halálának oka az orvos szakértők szerint altató-túladagolás volt, amit a védelem szerint a popikon saját magának adott be.

A vád szerint felmerül a gondatlanság kérdése is, hiszen amikor Jacksonnak leállt a légzése az orvos egy bárpultos nővel beszélt hosszasan telefonon. Az ügyészség szerint nem figyelt Murray kellőképpen Jacksonra, ráadásul a légzés leállta után csak 20 perccel értesítette a hatóságokat. Ha hétfőn Murrayt elítélik négy év börtönbüntetésre és orvosi engedélyének visszavonására számíthat. 

Bakos Dániel

Friss hírek