Sierra Leone is katonákat küld Szomáliába

Afrika két újabb állama kötelezte el magát a szomáliai katonai beavatkozás mellett – írja a New York Times . Sierra Leone egy Afrikai Uniós misszió keretében 850 katonát küld Szomáliába, akik jövő év közepén kezdik meg küldetésüket. Az “oroszlánok” ahhoz a közel 9000 tagból álló ugandai és burundi alakulathoz csatlakoznak majd, aminek feladata a főváros, Mogadishu védelme a muszlim lázadókkal szemben.

A keleti parton fekvő Dzsibuti szintén 850 békefenntartóval járul hozzá az al-Shabaab terrorszervezet elleni küzdelemhez. Ők még ebben a hónapban vezénylik katonáikat a szomszédos Szomáliába.

A haderő kapacitása jelenleg 12 000 fő, az Afrikai Unió szerint azonban legalább 20 000 katonára lenne szükség az ország teljes területének biztosításához. Szomáliában 20 éve nincs központi kormány, a polgárháborús helyzet állandósult.

Szeghalmi Zsolt

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »