Magyar menedékkérők az USA-ban is

Tavaly 32 magyar állampolgár kért menedékjogot az Egyesült Államokban – írta pénteken a kanadai National Post online kiadása, az október végi kanadai menedékkérő hullám kapcsán.

Az országos lap „Kanada megroppant bevándorlási rendszerének” szentelt cikkében felidézte az idei október utolsó napjait, amikor napi átlagban 50 magyar folyamodott menedékjogért a kanadai hatóságokhoz. „Figyelemre méltó, hogy sem Kanada, sem az Egyesült Államok nem követel beutazóvízumot a magyar turistáktól. 2010-ben 32 magyar kért menedékjogot az Egyesült Államokban, ami rekord magas szám. 2011 júniusának végén a kanadai hatóságok előtt 3200 magyar menedékkérelem hevert – messze a legnagyobb mennyiség egy adott országból. Ez a szám az összes menedékkérőnek a 14 százaléka – egyúttal pedig 75 százalékkal haladja meg a második helyen álló kínaiakét” – írta a National Post.

Kétségtelen, hogy a romáknak nincs könnyű sorsuk Kelet-Európában, bárki bármit is állít. Ám egyetlen logikusan működő emberbaráti vállalkozás sem fordíthatja anyagi erőforrásainak 14 százalékát erre a csoportra – szögezte le a kanadai újság.

MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »