Elhunyt Hillary Clinton édesanyja

Elhunyt az Egyesült Államok külügyminiszterének, Hillary Clintonnak az édesanyja, Dorothy Rodham. A kilencvenkét évvel ezelőtt, 1919 júniusában Chicagóban született asszony nem sokkal kedd éjfél után távozott az élők sorából – áll a Clinton Alapítvány közleményében. Utolsó napjait a George Washington University Hospitalben töltötte, mivel lánya unszolására 2006-ban a fővárosba költözött.

Amint értesült édesanyja betegségének híréről, Mrs Clinton azonnal lemondta londoni és isztambuli útját. A közlemény kitér arra is, hogy a néhány héten belül tartandó temetés zártkörű lesz.

Mrs Rodham rendkívüli módon óvta magánéletét, soha nem nyilatkozott a sajtónak, de 2008-ban azért megjelent Hillary elnökjelöltségért folyó kampányának néhány állomásán.

Mrs Clinton önéletrajza szerint édesanyja nyolc éves volt, amikor a szülei elváltak 1927-ben. A válás után Kaliforniába kellett költöznie nagyszüleihez, akik azonban egyáltalán nem törődtek vele. 14 éves korában elhagyta a nagyszülői házat és elszegődött egy családhoz a gyerekeikre vigyázni. A középiskola elvégzése után hamar kibékült anyjával.

Hillary Clinton többször elmondta, hogy bátorságával, talpraesettségével édesanyja inspirálta az életben és neki köszönhetően vált belőle first lady, később New York-i szenátor, majd az Egyesült Államok külügyminisztere.

Bajnok Artur

Friss hírek