Nem feledkezik meg az esőzések áldozatairól az OAS

Amint arról korábban beszámoltunk, Közép-Amerika térségét heves esőzések sújtják, s a tomboló vihar számos emberéletet követelt az elmúlt hetekben. A halálos áldozatokon kívül több család is az utcára került, rajtuk kíván segíteni az Amerikai Államok Szervezete (OAS).

A szervezet felismerte, hogy az állami segítséget ki kell egészíteni a nemzetközi szervezet adományaival. Az ehhez hasonló célokra megalapított bankukkal, a Pánamerikai Fejlesztési Bankkal (PADF) együtt százezer dollárt különítek el a károsultak megsegítésére. Az OAS főtitkára, egyben a PADF tiszteletbeli elnöke José Miguel Insulza elmondta, hogy új stratégiák kialakítását tűzték napirendre, hiszen ez elengedhetetlen a természeti katasztrófák elleni további harcban. Mint mondta, az új kihívás új megoldást kíván.

Az OAS guatemalai képviselője Jorge Skinner kifejezte a háláját a támogatásért, hiszen beláthatatlan következményei lennének, ha senki nem nyújtaná a kezét a bajban. A hondurasi nagykövet Jorge Hernández kollégájához hasonlóan üdvözölte a kezdeményezést, külön pozitívumként tartja számon, hogy a károsultak közvetlenül jutnak hozzá a felajánlott javakhoz. El Salvador képviselője, Luis Menéndez a régióban megvalósuló együttműködés fontosságát tette szóvá, véleménye szerint a szolidaritás ezekben a nehéz időkben létszükséglet. Luis Alvarado szerint – a szomszédaihoz hasonlóan – a nicaraguai kormány is várja már az adományok érkezését.

A készpénz folyósításáról a Citibank, a Chevron és a Royal Caribbean Cruises Ltd. gondoskodik a továbbiakban.

Vandlik Mária

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »