Példátlan gyűjteménnyel gazdagodott a Rákóczi Főiskola

A Magyar Posta által kiadott bélyegek felhasználásával készített 41 hatalmas tablót a Magyar Posta, Bacskai József ungvári magyar főkonzul közbenjárására, a beregszászi Rákóczi Főiskolának adományozta.

Túlnyomó részük repülőgépen érkezett. Az immáron Liszt Ferenc nevét viselő budapesti légikikötő V.I.P. vendégek fogadására berendezett nyolc terme falát a Magyar Posta által kiadott bélyegek felhasználásával készített hatalmas tablók díszítették. Ezeken a magyar nemzet legkiválóbb fiainak – íróknak, zeneszerzőknek, képzőművészeknek, Nobel-díjas tudósainak – a munkásságán kívül bemutatásra került népművészetünk, épített örökségünk és természeti értékeink, az őshonos magyar állatok, mondhatni, az egész magyar valóság. A 41 tablót a Magyar Posta, Bacskai József ungvári magyar főkonzul közbenjárására, a beregszászi Rákóczi Főiskolának adományozta. A páratlan értékű anyag egy héten át volt látható a Gross Arnold kiállítóteremben, utána pedig a főiskola különböző termeit, folyosóit díszíti.

A kiállítás megnyitójának szónokai – Orosz Ildikó, a főiskola elnöke, Péterffy Gábor, a Magyar Posta filatéliai igazgatója, Szalipszki Endre ungvári magyar konzul – arról szóltak, hogy a bélyeg az adott ország kulturális névjegye. Az európai bélyegkibocsátás újból a reneszánszát éli, a nemzeti posták töretlenül népszerűsítik hazájuk kulturális értékeit. A most kiállított anyag révén az eu-s diplomaták előtt Magyarország szellemi és tárgyi értékei, természeti szépségei, egységes formában nagyszerű miniatűr alkotások révén kerültek bemutatásra.

A magyar bélyegek szépsége világszerte közismert. Legutóbb az Isztambulban megrendezett bélyeg szépségversenyen a díjra benevezett bélyeg második lett. Az előzmények ismeretében ezen nincs mit csodálkozni: mivel az ezt megelőző három esztendőben minden évben magyar bélyeg lett az első.

Kárpátinfo.net

Friss hírek