Üveggel törtek be Pozsonyba

Négy kortárs magyar képzőművész munkáival ismerkedhetett meg októberben az ArtLoop Galéria szervezésében a szlovákiai közönség Pozsonyban. A négy kiállító művész közül három munkái először voltak láthatóak a szlovák fővárosban – tudta meg a Kitekintő a galéria közleményéből.

A szerdai megnyitó után november 5-ig láthatók Pozsonyban a Panta Rhei könyvesboltban Krizsán Zoltán budapesti képzőművész egyéni technikával készült üvegképei – állt abban a közleményben, amelyet az ArtLoop online galéria juttatott el a Kitekintőhöz.


Felidézték, hogy elsőként Krüzsely Gábor ungvári származású, Magyarországon élő grafikus és festőművész munkáit állították ki október első hetében a könyvesboltban, majd a somorjai Mayer Éva grafikus fekete-fehér kompozíciói, a múlt héten Podmaniczky Ágnes nagyméretű, sport tematikájú festményei, végül most Krizsán Zoltán üvegfestményei kerültek a pozsonyi közönség elé.

„A megnyitók után a képek a könyvespolcok mellett maradtak, így annak is esélye volt találkozni a kortárs művészet egy szeletével, aki nem jár galériába, kiállításokra”  – nyilatkozta korábban el az MTI-nek Durica Katalin, az ArtLoop galéria vezetője.

A négy magyar képzőművész előtt szeptemberben négy kortárs szlovák festőt, Silvia Cechovát, Patricia Koysovát, Monika Pascoe Mikyskovát és Jarmila Mitrikovát mutattak be a szervezők Pozsonyban.

ArtLoop 

A 2010-ben alakult ArtLoop online galéria egy innovatív művészeti kezdeményezés, amely fiatal magyarországi és szlovákiai képzőművészek professzionális fórumaként a közép-európai műkereskedelem vérkeringésébe kapcsolódott be.


„Kortárs művészetet a kortársaknak, – vagyis nekünk – mert az aktuális művészet reflektál leginkább a korra, amelyben született és ezzel egyidejűleg a kor embere tudja leginkább értelmezni a művet. Hisszük, hogy „hardcore művészet” a nappaliba (is) való, hogy lehet dekoratív jellege, és meghatározó eleme lehet egy ízlésesen berendezett enteriőrnek” – fejtette ki a galéria vezetője.

Nemcsak a szlovákiai és magyarországi képzőművészeti élet meghatározó egyéniségeit találhatjuk meg a galériában, hanem fiatal alkotókat is, akiknek kezdő éveikben megvásárolt alkotásaik jó befektetésnek számítanak. Az ArtLoopon kínált kép vagy kompozíció időtálló értéket képvisel, ahol az ár soha nem megy az érték fölé.

Kitekintő

Friss hírek

Egyre csak nő a tőzsdei cégek osztalékfizetése

Rekordszintű osztalékot fizettek ki a cégek a világon az idei első negyedévben - áll a Janus Henderson brit alapkezelő jelentésében. Az európai gyógyszeripari óriáscégek, a Novartis és a Roche lettek a világ legnagyobb osztalékfizetői  az idei első negyedévben.

Read More »
www.wallmaxx.hu

A boldogságot nem lehet megvenni pénzért, vagy mégis? (x)

Ha mélyen magunkba nézünk, akkor bizony be kell vallanunk, hogy a boldogságunkat rengetegszer kötjük feltételekhez. Boldog leszek, ha elmegyek nyaralni. Boldog leszek, ha meglesz az új cipőm/telefonom/autóm. Boldog leszek, ha kész leszek a felújítással. Azontúl, hogy egyik mondat sem engedi azt, hogy a jelenben boldog légy, mindegyikben szerepelnek az anyagiak is.

Read More »