Még nem zárják le Malina Hedvig ügyét

Továbbra sem zárja le Malina Hedvig ügyét az ügyészség. Peter Labaš dékán, az orvosszakértői vélemény kidolgozója után még több tanút hallgatnak ki.

Labaš kihallgatása két hét múlva folytatódni fog, tisztázni fogják a szakértői vélemény tartalmát, valamint a dékán szerepét és tevékenységét is. Roman Kvasnica, a Nyitrán megvert diáklány ügyvédje elmondta: ezután sem kerül azonban pont az ügy végére, ugyanis az ügyész közölte vele, hogy ki fogja hallgatni még az ügyben eljáró nyomozót, valamint a Hedviget megvizsgáló pszichiátereket is.

Elmondása szerint Labaš egyelőre nagyon általánosan válaszolt a kérdésekre. Azt szeretnék tisztázni, pontosan ki működött közre a kérdéses szakvélemény kidolgozásában. „Egyelőre az egyetlen ember, aki egyértelműen kijelentette, hogy részt vett a kidolgozásban, az maga Labaš professzor“ – mondta az újságíróknak Kvasnica.

Az ügyvéd leszögezte: Malina Hedvig ügye nem akkor zárul le, ha megszüntetik ellene az eljárást, hanem akkor, mikor megverőit bíróság elé állítják. Hozzátette azonban, hogy szkeptikus azzal kapcsolatban, megtörténik-e ez valaha is. „A hatóságok úgy járnak el, hogy ez soha ne történjen meg“ – tette hozzá.

Dobroslav Trnka volt főügyész egy interjúban október végére ígérte az ügy lezárását.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek