Árvizek Mexikóban

Mint ahogy arról már beszámoltunk, hetek óta halálos áldozatokkal is járó heves esőzések pusztítanak Közép-Amerikában. Az utóbbi napokban 256 000 ember került veszélybe a Mexikó állambeli Tabascoban, tájékoztatott a mexikói polgári védelem az Infolatam beszámolójában.

Az intenzív esőzések miatt a felduzzadt folyók kiöntöttek, és elárasztottak 17 várost a Mexikói-öbölben. Ebből nyolcban már katasztrófahelyzetet hirdettek, Matuspana és Jonuta van a legkritikusabb helyzetben. Bár az elmúlt 72 órában az esőzés alábbhagyott és a folyók vízszintje süllyedt, a helyzet még mindig kritikus.

Roberto Romero, a Polgári Védelem igazgatója közölte, hogy halálos áldozatokról jelen pillanatban nem tudnak.

Az érintett területeken élő lakosságot (6 300 főt), akiknek otthonát már elárasztotta az özönvíz, kitelepítettek és ideiglenes szállásokon helyezték el. Sokan azonban a járhatatlanná vált utak miatt vagy mert a víz már körbevette házaikat, nem tudtak elmenekülni az áradás elől.

A Nemzetbiztonsági Hivatal (Secretaría de la Defensa Nacional) vasárnap két tonna gyógyszert, illetve 50 katonát, orvost és ápolót küldött egy harcászati géppel a helyszínre.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete szerint legkevesebb 90 ember vesztette eddig már életét és több mint 600 000-en sérültek meg Közép-Amerikában a szélsőséges esőzés következtében.

Szita Zsuzsanna

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »