Cháveznek két éve van hátra

Néhány hete úgy tűnt, hogy a venezuelai elnöknek sikerül legyőzie a halálos kórt. Hugo Chávez legalábbis mindent megtett annak érdekében, hogy ezt elhitesse a külvilággal. Orvosa, Salvador Navarrete szerint azonban sokkal súlyosabb a helyzet, mint ahogy azt az elnök állítja. A medencéjében lévő tumor igen agresszív, nehezen kezelhető, a szakértő csupán két évet jósol neki. Elképzelhető tehát, hogy Chávez nem tudja betartani ígéretét.

Navarrete rosszindulatú daganatot diagnosztizált, és bár biztos a felállított kórképben, csatlakozott a beteget kezelő orvosok csoportjához, de velük is ugyanarra az eredményre jutott. A kezelőorvosok között három venezuelai szakértőt találhatunk, akik a Miraflores Palotában figyelték Chávez egészségügyi állapotát egészen addig, amíg meg nem állapították, hogy halálos beteg. Azóta az elnököt kubai orvosok látják el, életét a kubaiakra bízta, Navarrete elmondása szerint másokban már nem is bízik.

Chávez nem tagadja, hogy fájdalmak gyötrik, ugyanakkor ezt az agresszív kemoterápiának tudja be, aminek ki van téve. Az őt érő hatalmas stressz sem járul hozzá állapota javulásához. Mindezek fényében lehet, hogy a venezuelai specialista nem téved, de ezzel felmerül a kérdés, hogy: mi lesz a következő elnökválasztás forgatókönyve?

Vandlik Mária

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »