Halálos áldozatokkal járó esőzések Közép-Amerikában

Mostanra már több tucatra tehető az áldozatok száma Közép-Amerikában az egy hete tartó viharos esőzések következtében. A legutolsó kimutatások szerint 74-81 közötti azok száma, akik a természeti katasztrófa következtében meghaltak.

El Salvadorban a legsúlyosabb a helyzet, ahol az elnök, Mauricio Funes, vasárnap hajnalban bejelentette, hogy harminckét fő esett áldozatul a természeti csapásnak – az egyik legutóbbi áldozat egy 8 éves kislány – és több mint 20.000 embert kellett evakuálni.

Guatemalában 28-ra tehető a halottak száma, míg Hondurasban 12-en, Nicaraguaban legalább heten estek áldozatul. Costa Rica-ban a hatóságok eddig még nem tudnak halottakról.

A Vöröskereszt arról számolt be, hogy az esőzések következtében földcsuszamlások indultak meg három salvadori térségben, ahol a polgári védelem továbbra is azon munkálkodik, hogy kitelepítse a veszélyeztetett területeken élő több száz családot.

A Világbank már 25 millió dollárt biztosított a katasztrófa áldozatainak megsegítésére.

A salvadori meteorológiai szolgálat szerint a Csendes-óceán felől áramló nedves levegő további esőzéseket hozhat, különösen a Közép-Amerika part-menti és vulkanikus területei vannak továbbra is veszélyben.

Szita Zsuzsanna

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »