A Google “hasznot húz” Latin-Amerikából

Az internetes óriás, a Google 2,73 millió dollárral gazdagodott az utóbbi negyedévben a régión belüli terjeszkedésnek köszönhetően. Új szolgáltatását, a Google+-t már negyvenmillió felhasználó veszi igénybe. A szociális hálózat által a vállalat még a gazdasági recesszió idején is képes növekedést produkálni, az előző évhez képest 33 százalékkal nőtt a nyereségük. 

Még az elemzők sem hitték, hogy ekkora hasznot tudnak realizálni, hiszen az egy részvényre jutó 9,72 dolláros profit jóval meghaladja az előre jelzett 8,74 dolláros értéket. A vállalat akkora bevételre tett szert a promóciókból – a pontos összeget homály fedi-, hogy a továbbiakban jobban összpontosít a térségre. A hirdetések sehol máshol nem arattak ekkora sikert. Pedig csupán a lakosság 40 százaléka használja rendszeresen az internetet, igaz ez 200 millió embert jelent, akik havonta átlagosan 24 órát töltenek a számítógép előtt. Az utóbbi évben az internetezők aránya jelentősen megnőtt, a szakértők további emelkedést várnak, így a Google stratégiájának kulcselemét képezi a térség teljes lefedettségének biztosítása. Ennek megfelelően bővíti irodáit: Brazília után Argentínában, Mexikóban, Kolumbiában, Chilében és Peruban is elérhető a vállalat.

Vandlik Mária

Felkapott hírek

Friss hírek

Az autóipar élénkülése húzza a japán exportot

A pénzügyminisztérium előzetes kimutatása szerint Japán exportja 1980 áprilisa óta a legnagyobb mértékben, 49,6 százalékkal emelkedett éves bázison májusban. Az export nagy emelkedése részben az alacsony bázisértéknek, részben a világkereskedelmi forgalom növekedésének tulajdonítható.

Read More »

Vakcinatöbblet Romániában, alig jelentkeznek az oltásra

A 19,3 milliós lakosságú Romániában eddig 4 millió 580 ezer ember kapott legalább egy adag oltást, de a beoltottak száma már csak napi 15 ezerrel emelkedik, azaz a lakosság több mint 75%-a eddig nem kérte az oltást vagy jelenleg még nem oltható. 4 millió 245 ezernek pedig teljes a beoltottsága, azaz a lakosság több mint 75%-a eddig nem kérte az oltást.

Read More »

Kínának nem tetszik a NATO hozzáállása

Kína brüsszeli külképviselete kedden visszautasította, hogy az ország rendszerszintű kihívást jelentene bárkire. Arra szólították fel a NATO-t, hogy racionálisan ítélje meg Kína fejlődését, és hagyjon fel a kínai fenyegetést sulykoló elméletek népszerűsítésével.

Read More »