Zsaroló újságírók kaptak súlyos börtönbüntetést Kínában

Álújságírókat ítéltek hét év börtönbüntetésre Észak-Kínában, miután riporternek adták ki magukat, majd megzsarolták egy szénbánya vezetőit – adta hírül a Hszinhua hírügynökség pénteken.

A két férfi Vang Cse-hung (Wang Zhihong) és Vej Hsziang-csien (Wei Xiangqian) még 2010 áprilisában – egy korábbi kritikus írás nyomán – több internetes oldalon részben valótlanságokat tartalmazó cikket jelentetett meg egy Shanszi (Sanxi) tartományi bányavállalatról.

Vang és Vej megígérte a cégnek, hogy eltünteti a weblapokról a bíráló hangvételű írást, ha  fizetnek nekik 530 ezer jüant (17,5 millió forint). A bányavállalat vezetői kifizettek 300 ezret, vagyis közel tízmillió forintot, de miután zsarolóik további összeget kértek tőlük, értesítették a rendőrséget. A hatóságok megállapították, hogy a riportereknek hamisított volt az újságíró igazolványuk.

MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »