Lezuhant egy kínai vadászbombázó

Lezuhant egy kínai gyártású vadászbombázó egy északnyugat-kínai légi bemutatón pénteken, az egyik pilóta biztosan túlélte a balesetet – adta hírül a Hszinhua hírügynökség helyi hivatalos forrásokra hivatkozva.

A zuhanás utolsó másodperceiben katapultált pilóta könnyebb sérüléseket szenvedett, a – szemtanúk elmondása szerint – pilótafülkében rekedt társát viszont még keresik, de vélhetően nem élte túl a balesetet.

Az eset helyi idő szerint délelőtt 11 órakor történt Senhszi (Shaanxi) tartományban egy nemzetközi repülési kiállítás és konferencia alkalmával tartott bemutatón. A „repülő leopárdnak” becézett FBC-1 típusú, de JH-7-esként is ismert kínai gyártású vadászgép a sikeres gyakorlatát követően zuhanórepülésben ért földet egy mocsaras területen – hangzott el a helyi tájékoztatón pénteken délután.

A tartományi székhelytől Hsziantól (Xian) mintegy 100 kilométerre északnyugatra lévő Neijfu (Neifu) repülőterének irányából sűrű füstfelhőről számoltak be, de a hírügynökség információi szerint a pénteken kezdődött háromnapos rendezvény bemutató programja a balesetet követően még másfél órán át tartott.

A kínai légierőnél és haditengerészetnél rendszeresített kétüléses, kétmotoros vadászbombázót Hszianban gyártják. A baleset körülményeit vizsgálják.

MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »