Bűnösnek vallotta magát a fehérneműs robbantó

Váratlan fordulattal bűnösnek vallotta magát Umar Farouk Abdulmutallab, aki 2009 decemberében egy Amszterdamból Detroitba tartó repülőgépet próbált meg felrobbantani az alsóneműjébe rejtett bombával. A huszonöt éves nigériai származású vádlott tárgyalásának második napján döntött így, még azelőtt, hogy az ügyészség bemutathatta volna az ellene szóló bizonyítékait. Adulmutallabb még tavaly megvált teljes jogi csapatától, védelmét saját maga tervezte ellátni.

A „fehérneműs robbantóként” emlegetett Abdulmutallab a világ meggyilkolt muszlimjaiért kívánt bosszút állni a robbantással: elmondása szerint a bomba egy „áldott fegyver volt az ártatlan muszlimok megmentéséért.” Keddi beszédében végig hangsúlyozta, hogy tette a Korán minden előírásának megfelel, egyedül az Egyesült Államok törvényei szerint büntetendő.

Adulmutallab a Northwest Airline 253-as járatán az Egyesült Államok felett akarta felrobbantani bombáját, az viszont végül csak kigyulladt, komoly égési sérüléseket okozva ágyékán – a tüzet végül utastársai segítségével sikerült eloltani. Kórházba szállítása után bevallotta az FBI-nak, hogy a jemeni al-Kaida megbízásából készült a terrorcselekmény elkövetésére.

Nézze meg Abdulmutallab bemutatkozását!

Tési Áron

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »