Shakira lesz Obama tanácsadója

Shakira kolumbiai énekesnő örömmel lett a hispán közösség oktatásáért felelős tanácsadói bizottság egyik tagja, miután Obama elnök személyesen kérte fel a pozíció betöltésére. A bizottség fő missziója, az Államokban egyre növekvő számú latin származásúak oktatási felzárkóztatása. Az énekesnő három másik társával együtt ebben lesz az elnök segítségére. 

Shakira elkötelezettségét a nehéz sorsú gyerekek iránt már számos projekt fémjelzi. Köztük az amerikai Barefoot (mezítláb) néven futó non- profit alapítvány, mely a mindenki számára elérhető oktatás megvalósulásáért küzd. A kolumbiai partner társaság (Pies Descalzos) pedig, már hat iskola megnyitásával büszkélkedhet, mintegy 30 000 gyerek oktatását téve ezáltal is lehetővé. Ezenkívül, 2010-ben Shakira a Világbankhoz csatlakozva adta nevét oktatási és fejlesztési projektek népszerűsítésehez.

Shakira mellett még hárman segítik Obamát: Nancy Navarro Maryland állam egy politikusa, Adrian Pedroza az iskoláztatás elkötelezett harcosa, valamint Kent Scribner oktatási szakértő. Obama elnök, mint mondja már „előre várja a közös munkát ezekkel a lenyűgöző emberekkel, akik tehetségüket más amerikaiak szolgálatába állítják”.

Soós Bea

Friss hírek