Megy vagy marad Borogyin?

Október 7-én pénteken Alekszandr Lukasenko belarusz elnök bejelentette, hogy az orosz fél le akarja váltani a két ország által alkotott államszövetség főtitkárát, Pavel Borogyint. Korábban már volt szó Borogyin leváltásáról a Dumában, ami a RIA hírügynökség forrása szerint ezév végéig történt volna meg amúgy is. A posztot 2000 óta betöltő politikus leváltását a nyugdíj-korhatár betöltésével, és rotációs elvvel indokolják.

Borogyin csak úgy kommentálta a felröppent hírt, hogy pozíciójáról csak, a szavai szerint az Államszövetség egyfajta politbürójának számító Legfelsőbb Államtanács dönthet, amelyre legkorábban november 25-én kerülhet sor.

Korábban olyan sajtóértesülések láttak napvilágot az orosz médiában, hogy a főtitkári posztot Grigorij Rapota, az orosz elnök Volga-menti Szövetségi Körzetének képviselője kaphatja. „A felek most egyezkednek a lehetséges jelöltekről az Államszövetség főtitkári posztjára, akik között Rapota is ott van” – mondta egy parlamenti képviselő.

Tóth I. Dávid

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »