Egyre költségesebb Magyarország finanszírozása

Nem lesz probléma a 2012-es kötvénykibocsátással Pleschinger Gyula, az ÁKK vezérigazgatójának nyilatkozata alapján Magyarország gond nélkül képes lesz kibocsátani a 4.7 milliárd euró értékű, devizában denominált államkötvényeket a következő évben, ami magába foglalja a megközelítőleg 20 milliárd eurós, 2008-ban felvett EU-IMF hitel törlesztőrészleteit.

Emellett az ÁKK a 2012-ben lejáró 800 milliárd forint értékű (forint)kötvények pótlásával kapcsolatban sem lát komolyabb problémát.

A hír pozitív hatású, de elsősorban arra szolgál, hogy megnyugtassa a piaci szereplőket. Az extrém gyenge forint és az elmúlt hetekben megugrott hozamgörbe következtében nehezebbé és költségesebbé vált az ország refinanszírozhatósága, ami miatt újabb kormányzati átszervezésekre és megújításokra  lehet szükség.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »