Kitört a balhé: 172 rendőrt tartóztattak le

Múlt hétvégén 172 mexikói rendőrt tartóztattak le az északi Nueva León szövetségi államban. A tiszteket kábítószer-kereskedelemben való részvétellel és szervezett bűnözői csoportokkal való együttműködéssel vádolják.

Nuevo León biztonsági tanácsának szóvivője elmondta, hogy „csak” 142 esetben folytatnak vizsgálatot, a többi 30 rendőr az állítólagos kapcsolataik révén, egy a szervezett bűnőzés megelőzését és megálllítását sürgető stratégia kialakításában segédkeznek majd.

A felderítő akció nem csak a szövetségi rendőröket vette célba, katonákat, tengerészeket egyaránt felkutattak, hogy eljussanak a legveszélyesebb csoportokig, például a „Los Zetasig” és az „Öböl-kartellig”.

Nueva Leónban  az elmúlt három évben különösen magas volt a bűnözési ráta, mivel határos az USA-val, igen jövedelmező vállalkozás itt elteríteni az illegális szereket, pont ezért a drogkartellek véres háborúkat folytatnak ezért a területért.

A korrupciós botrányt tovább tetézi, hogy rendőrség helyi vezetője is lakat alá került. A továbbiakban az elfogott rendőröket az állami rendőrakadémiára szállítják majd, ahol hazugságvizsgálatnak vetik alá őket.

Vandlik Mária

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »