Előrehozott választásokra készül az MKP

A Magyar Koalíció Pártja szombati Országos Tanácsán döntés született arról, hogy az MKP felgyorsítja felkészülését az esetleges előrehozott választásokra. „A belpolitikai helyzet nagyon rossz. A kormánykoalíció állandóan veszekszik és ingatag. Az a véleményünk, hogy 2014 előtt befejezik“ – jelentette ki Berényi József pártelnök az OT ülése után.Sme-felvétel

A felkészülés felgyorsítása Berényi szerint konkrétan azt jelenti, hogy sürgősen el kell készíteni az új programot és át kell írni az alapszabályt. Ez utóbbi miatt várhatóan jövőre ismét kongresszust hív össze a párt. Berényi kifejtette: a jelenlegi alapszabály még abban a helyzetben íródott, amikor az MKP 10 %-os párt volt, s a magyarság körében monopolhelyzete volt. „Ma már sem a tíz százalék, sem a monopolhelyzet nem felel meg a valóságnak“ – jegyezte meg a pártelnök. Berényi azt is el szeretné érni, hogy a párt választási listáján független személyiségek is induljanak. „Lehetővé kell tenni, hogy olyanok is indulhassanak a választásokon az MKP listáján, akik ugyan nem akarnak belépni a pártba, de tenni akarnak valamit a településükért, régiójukért, a magyarságért“ -nyilatkozta a pártelnök.

Az OT ülésén vendégként megjelent Balogh Csaba frissen kinevezett pozsonyi magyar nagykövet. A tanács új pártigazgatót is választott, Biró Ágnes korábbi kulturális államtitkár személyében.

Az OT felhívással fordult a szlovákiai magyar országos és regionális civil szervezetekhez, hogy időben készüljenek fel az idei népszámlálás eredményeinek elemzésére és feldolgozására.

Új Szó

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »