Bugár szerint reális az előrehozott választás

Bugár Béla nagyon is reálisnak véli a kormányválság, illetve az előrehozott választások lehetőségét. A Híd elnöke erről Nagykeszin, pártja komáromi járási szervezetének konferenciáján beszélt.

Szombaton Berényi József MKP-elnök a párt országos tanácsának ülése után vélekedett hasonlóképpen, mondván, a kormánykoalíció állandóan veszekszik és ingatag, ezért fel kell gyorsítani az MKP felkészülését az esetleges előre hozott választásokra.

A Híd komáromi járási szervezete még pénteken tartott konferenciát Nagykeszin. A fő téma a jelenlegi belpolitikai helyzet elemzése, s a párt eddigi kormányzati eredményei álltak – tájékoztatta a Bummot Mázsár László, a Híd Nyitra megyei irodavezetője.

Bugár: a kisebbségi nyelvhasználati törvény a legnagyobb siker

A konferencián jelen volt a párt elnöke, Bugár Béla, aki tájékoztatójában elmondta: a kormánykoalícióban széthúzó erők működnek és pattanásig feszült a helyzet. Nagyon is reálisnak mondta a kormányválság, illetve az előrehozott választások lehetőségét.

Hangsúlyozta viszont, hogy a Hídnak, mint a kormányzó erők legmegbízhatóbb pártjának nem kell szégyenkeznie. Nemcsak a szlovák, de magyar párt bírálatainak kereszttüzében ért el komoly eredményeket a kisebbségek jogvédelme terén. Legjellemzőbb példaként a kisebbségi nyelvhasználati törvény módosítását emelte ki, amely a kisebbségek nyelvhasználati küszöbét 15 százalékra csökkentette.

Bastrnák Tibor, a párt parlamenti képviselője a kormánykoalícióban uralkodó helyzetet elemezte. Az eurósánc kérdéskörével kapcsolatban a mentőcsomag megszavazását a kisebb rossznak nevezte az el nem fogadásának beláthatatlan következményeivel szemben.

Vörös Péter, parlamenti képviselő elemezve a 2 éve létező politikai párt meghatározó mérföldköveit, a pártépítés időszerű feladatait vázolta fel.

Csóka Lajos, a járási szervezet elnöke a Komáromi járásban működö 25 Híd-klub tevékenységét, szervezeti-társadalmi cselekvő képességét értékelte.

A kétnyelvűség érvényesítését, s a Híd államtitkárának támogatását is kérik

A tanácskozáson a küldöttek politikai nyilatkozatot is elfogadtak, melyben egyebek mellett felhívják a járás önkormányzatait, hogy a vonzáskörükbe tartozó intézményekkel, vállalatokkal együttműködve a mindennapi gyakorlatban érvényesítsék a kisebbségi nyelvhasználati törvényt. Az új komáromi híd megépítésével, valamint a Komárom-Karva nemzetközi kerékpárút kiépítésével kapcsolatban kérik Érsek Árpád közlekedésügyi államtitkár támogatását – áll a Híd közleményében.

Bumm.sk

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »