Mindenki az államcsődtől retteg

Az amerikai mínuszos zárást követően az ázsiai régió többsége is vörösbe burkolózott a görög államcsőddel kapcsolatos félelmek miatt. Továbbra is kérdéses, hogy az európai vezetők képesek és hajlandóak lesznek-e megállapodni az EFSF bővítésében és Görögország megmentésében, ami nem tett jót a befektetői szentimentnek. Berlin újabb megszorításokat vár el Görögországtól a következő, 8 milliárd eurós törlesztő részlet folyósítása előtt, ami nélkül október közepén elfogyhat a hellének pénze.

Emellett a mai napon 11 óra után tartják az EFSF bővítésével kapcsolatos szavazást Németországban, aminek az eredménye ismét felborzolhatja vagy megnyugtathatja a kedélyeket.

A nyersanyagpiacok némileg lecsillapodtak, moderált emelkedésbe kezdett az arany és az ezüst, míg az olaj árát is magasabb szinteken jegyezték, miután csökkentek az amerikai kőolajkészletek.

A devizák közül erősödésbe kezdett az euró és jelenleg a csökkenő trendcsatornát táncolja körbe, míg az EURCHF és USDJPY keresztek viszonylag szűken oldalaztak.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek