Ma talán kiderül, milyen lesz a jövő évi költségvetés

A mai napon vitatja meg és jelenti be a kormány a 2012-es költségvetés fontosabb részleteit, valamint a devizahiteleseket megsegítő újabb csomagról is szállingózni fognak az információk. Járai Zsigmond, a Költségvetési Tanács elnöke egyetértett a kormány jövő évi költségvetési tervezetével, ugyanakkor hozzátette, hogy jelentős kockázatokat is tartalmaz (európai és a magyar gazdaság további lassulása). A Moody’s emellett újabb aggodalmát fejezte ki a devizahiteleseket megsegítő törvény miatt.

Új bankadót javasol ma az Európai Bizottság

Az eredeti időponttal ellentétben már ezen a héten szerdán elfogadja az Európai Bizottság a pénzügyi tranzakciókat terhelő adó bevezetésére vonatkozó javaslatot. A Tobin névre hallgató adó a pénzintézetek között lebonyolódó tranzakciók 85%-át fedi majd le, valamint magánszemélyekre és üzleti vállalkozásokra nem vonatkozik majd. A legfrissebb tervek szerint a deviza tranzakciókra nem, a derivatív ügyletekre alacsonyabb tranzakciós díj vonatkozna, ami továbbra sem segíti a bankszektorban jelenlévő brutális tőkeáttétel csökkenését. Túl magas adót az Európai Unió sem akar kivetni, nehogy külföldre helyezzék a nagyobb pénzpiaci szereplők működésüket az adó elkerülés érdekében.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »