Emelkedéssel nyitott a tőzsde

Kizöldült az ázsiai régió a hajnali órákban, követve az európai és amerikai piacok tegnapi visszapattanását. A szentimentet azon befektető várakozások fűtötték, melyek szerint az európai vezetőknek sikerül megoldást találniuk Görögország megmentésére. A kiszivárgott tervek szerint az EFSF 440 milliárd eurós méretét nem bővítenék, viszont létrehoznának egy SPV-t (special purpose vehicle), mely a bajba jutott európai országok adósságát vásárolná, a szükséges fedezetet pedig kötvénykibocsátásokkal biztosítaná.

Ezenkívül ismét felerősödtek az EKB kamatcsökkentési spekulációk, ami szintén pozitív momentum a piacoknak. A lazítás mértéke első körben 25 bázispont lehetne, de ehhez feltehetően további zakóra lenne szükség a piacokon.

A nyersanyagpiacokon is fellélegzés volt tapasztalható, ismét emelkedésnek indult az olaj, a réz, az ezüst és az arany árfolyama – utóbbi a 200 napos mozgóátlagról pattant vissza erőteljesen.

A devizapiacon enyhén erősödött az euró a dollár ellenében, míg a svájci frank is aránylag szűken oldalazott a főbb párokkal szemben. A forint visszakorrigált 290 forint alá, az emelkedő trendcsatorna aljáig, ahonnan ismét nagyobb volatilitás bontakozhat ki.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »