Az Apple most Ausztráliában is betiltaná a Samsung Galaxy Tabet

A Samsung legújabb táblagépének ausztrál megjelenése kérdésessé vált, ugyanis az Apple sajátfejlesztésű technológiájának lemásolásával vádolja a dél-kóreai vállalatot – számolt be a Bloomberg. Az Ausztrál Szövetségi Bíróság egyelőre kivár a döntéssel, amíg egyértelműen nem állapítható meg a szabadalomsértés. Az amerikai vállalat szerint a Galaxy Tab 10.1 kísértetiesen hasonlít az iPad-re, alkalmazásai és dizájnja gyakorlatilag megegyezik az Apple termékével.  

A vita a Samsung és az Apple közötti világméretű rivalizálásnak a következő állomása. Az Apple jelenleg a táblagép eladások 73 százalékát, míg a Samsung a tablet eladások 17 százalékát tudhatja magáénak. Az Apple minden bizonnyal az egész világon elért piaci pozícióit félti, ugyanis a Galaxy Tab 10.1 a piacon kapható legvékonyabb készülék lenne.  

Az Apple Európában már sikeresen elérte a Galaxy Tab 10.1 forgalmazásának betiltását egy düsseldorfi bíróság határozata alapján. Bár az Ausztráliában megjelenő termék az európaihoz képest módosított modell lenne, az Apple így is legalább három szabadalmának jogtalan felhasználását vélte felfedezni. Amennyiben a szabadalomsértés bebizonyosodik, a Samsung kénytelen lesz  a készülék ausztrál piacra dobásáról is lemondania. 

Bakos Dániel

Friss hírek