Az Apple most Ausztráliában is betiltaná a Samsung Galaxy Tabet

A Samsung legújabb táblagépének ausztrál megjelenése kérdésessé vált, ugyanis az Apple sajátfejlesztésű technológiájának lemásolásával vádolja a dél-kóreai vállalatot – számolt be a Bloomberg. Az Ausztrál Szövetségi Bíróság egyelőre kivár a döntéssel, amíg egyértelműen nem állapítható meg a szabadalomsértés. Az amerikai vállalat szerint a Galaxy Tab 10.1 kísértetiesen hasonlít az iPad-re, alkalmazásai és dizájnja gyakorlatilag megegyezik az Apple termékével.  

A vita a Samsung és az Apple közötti világméretű rivalizálásnak a következő állomása. Az Apple jelenleg a táblagép eladások 73 százalékát, míg a Samsung a tablet eladások 17 százalékát tudhatja magáénak. Az Apple minden bizonnyal az egész világon elért piaci pozícióit félti, ugyanis a Galaxy Tab 10.1 a piacon kapható legvékonyabb készülék lenne.  

Az Apple Európában már sikeresen elérte a Galaxy Tab 10.1 forgalmazásának betiltását egy düsseldorfi bíróság határozata alapján. Bár az Ausztráliában megjelenő termék az európaihoz képest módosított modell lenne, az Apple így is legalább három szabadalmának jogtalan felhasználását vélte felfedezni. Amennyiben a szabadalomsértés bebizonyosodik, a Samsung kénytelen lesz  a készülék ausztrál piacra dobásáról is lemondania. 

Bakos Dániel

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »

DAX elemzés: javul az index technikai képe

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását.

Read More »