Elismerték Magyarországot

Magyarország kiemelkedő hozzájárulását, kezdeményező szerepvállalását ismerték el csütörtökön az ENSZ Közgyűlés margóján újjáalakult nemzetközi szervezet, a Demokráciák Közössége miniszteri találkozóján

Szeptember 22-én New Yorkban tartotta alakuló konferenciáját az immár nemzetközi szervezetként működő, több mint száz tagországot számláló Demokráciák Közössége.

A 25 tagú Kormányzótanácsba Magyarországot alapító tagként választották be annak elismeréseként, hogy hazánk saját tapasztalatainak átadásával világszerte jelentős erőfeszítéseket tett a demokratikus átalakulás támogatásáért. Az ülésen részt vett kormányzati és civil vezetők közül többen méltatták a magyar közreműködést az „arab tavasz” korszakos jelentőségű folyamataiban, és így az egyiptomi, a líbiai és a tunéziai demokratikus kibontakozáshoz nyújtott segítségünket egyaránt kiemelték. A tuniszi külügyminiszter külön hangsúlyozta Martonyi János külügyminiszter még európai uniós elnökként vállalt kitüntetett szerepét az észak-afrikai rendszerváltások támogatásában. A magyar külügyminiszter a szervezet vezetői szintű ülésén tartott beszédében elmondta, a Demokráciák Közössége egyedi módon alkalmas arra, hogy választ adjon korunk legnagyobb kihívására, a demokrácia világméretű pozícióinak megerősítésére. Ez különösen a napjainkban zajló pénzügyi, gazdasági válság közepette jelent komoly feladatot. Martonyi János ismertette továbbá azokat a konkrét, elsősorban Moldovára, Tunéziára és Egyiptomra összpontosító projekteket, amelyekhez hazánk mértékadó módon kész és képes hozzájárulni.

A szervezet legfontosabb tevékenységi formája a demokratikus átalakulás tapasztalatainak átadása. Ennek a kezdeményezésnek a részleteit a magyar vezetéssel működő munkabizottság dolgozta ki, nagymértékben támaszkodva a budapesti székhelyű, Gyarmati István nagykövet által vezetett Demokratikus Átalakulásért Intézet eredményeire.

Sajtóközlemény

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »