Megnyílt Vajdaság brüsszeli képviselete

Noha a hivatalos ünnepi megnyitót eredetileg október 10-ére, a régiók és városok értekezletének idejére, a hagyományos brüsszeli nyílt napokra (Open days) tervezték, Vajdaság brüsszeli képviselete már csütörtökön megkezdte munkáját.

A vajdasági iroda az ottani szerbiai uniós képviselet keretében működik majd, rendeltetése és célja pedig minél több külföldi beruházót találni és versenyképesen pályázni az uniós fejlesztési alapoknál.

A Brüsszelben tartózkodó Bojan Pajtić, a TVT elnökének szavai szerint a tartományi kormány prioritásai új beruházások és munkahelyek megnyitása. Mivel csupán a Duna-stratégia fejlesztési alapjában mintegy 50 milliárd eurónyi megpályázható céleszköz van, a vajdasági iroda képviselőinek alapfeladata „tűzközelben” lenni, lobbizni, pályázni az uniós fejlesztési alapoknál.

A vajdasági képviselet megnyitása kapcsán Egeresi Sándor, a Tartományi Képviselőház elnöke közleményben tolmácsolta elégedettségét, mondván, hogy az EU adminisztrációs központjában székelő vajdasági iroda egy több éve érlelődő terv eredménye, mely tervet sajnos sokan tévesen értelmezték és módszeresen akadályozták megvalósulását. Szerinte ez az iroda nemcsak Vajdaság számára bizonyul majd hasznosnak, hanem az egész ország nemzetközi megítélésén is javítani fog.

Magyar Szó

Friss hírek