Korrupciós botrány: már az ötödik miniszter mond le

Ezen a héten szerdán jelentette be Pedro Novais, Brazília turizmusért felelős minisztere a lemondását, miután korrupciós ügybe keveredett. A brazil elnök a vádak hallatán a helyzet kiértékelését, majd a megfelelő lépések megtételét hangsúlyozta.

A Folha de Sao Paulo újság jelentetett meg újabb cikket a miniszterről, melyben közpénzzel és hivatalos forrással történő visszaéléssel vádolták meg Novais-t, és bizonyítékokat sorakoztattak fel ellene. Az újabb vádak csak hozzáadódtak a korábbiakhoz, melyek következtében a rendőrség két hónapja ideiglenesen őrizetbe is vette a minisztert.

Ezzel ő lett az ötödik miniszter Dilma Rousseff elnöksége alatt, aki elhagyta a kormányt. Az ötből négy miniszter leköszönése a korrupcióval hozható összefüggésbe. Így keveredett botrányba a közlekedésért és a mezőgazdaságért felelős miniszter is, akik szintén kénytelenek voltak elhagyni tisztségeiket.

Kovács Bernadett

Felkapott hírek

Friss hírek

DAX elemzés: fontos ellenállást tesztel az index

Ma délelőtt 11 órakor tették közzé a ZEW Intézet áprilisi hangulatindexét, ami csalódást okozott. A DAX jelenleg a múlt heti korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét teszteli 15.270 pontnál, és ez a zóna alkotja a rövidtávú emelkedő háromszög felső határát is.

Read More »