Gasparovic szerint labilis a koalíció

„Ez nem jó Szlovákia további fejlődése szempontjából, és a nemzetközi együttműködés, az euróövezet és az Európai Unió működése szempontjából sem.” – jelentette ki a köztársasági elnök, aki nagyon örülne, ha a koalíciós pártok végre tudatosítanák ezt. Ivan Gašparovič arra reagálva nyilatkozta ezt, hogy a kormánypártok az egész napos csesztei tanácskozás után sem egyeztek meg semmiben a mentőcsomagot illetően.

A köztársasági elnök kétségekkel telve figyeli az ellenvéleményeket is, amelyek Németország felől érkeznek Görögország megsegítését illetően. „Görögország az unió és az euróövezet tagországai egyértelmű döntésének alapja. Ha nem születik egyértelmű és közös döntés, akkor Európát még nagyobb baj is érheti, amit sokkal nehezebb lesz megoldani” – figyelmeztetett Gašparovič.

Annak ellenére, hogy a Szövetségi Alkotmánybíróság zöldet adott a német részvételnek az Athénnak nyújtandó európai uniós támogatásban, az országban még mindig nagyon hangos az eladósodott Görögország euróövezetben maradásáról folytatott vita. Gyakoriak az övezetből való kilépése melletti hangok is.

Felvidék.ma

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »