Megint eltűnt egy kislány Argentínában

Eltűnt egy 13 éves bolíviai származású kislány múlt héten Argentínában, abban az országban, amely még fel sem ocsúdott a 11 éves Candela Rodriguez meggyilkolása okozta sokkból – számol be a hírről a Todo Noticias argentin újság.

Daniela Loayza-t utoljára előző héten szerdán látták Buenos Aires Villa Lugano nevű negyedében, amikor iskolába indult, ahová azonban nem érkezett meg, tudósítottak rendőrségi források.

Az édesanya, María Elena Fernández biztos benne, hogy lánya emberrablás áldozata lett, kizártnak tartja, hogy megszökött volna. „Az eltűnése napján még pénzt kért tőlem, hogy tudjon vásárolni ajándékot a tanárnőjének” – nyilatkozta.

Az egyik szemtanú 8.45-kor látta a kislányt a közeli parknál, egy középmagas, vele egykorú fiúval, aki lökdöste. Egy másik verzió szerint valaki ugyanebben az időpontban egy alacsony, 30 év körüli lófarkas férfi társaságában látta, akiről azt gondolta, hogy az édesapja.

A kislány – akinek családja közel négy hónapja költözött az argentin fővárosba – néhány tanára elismerte, hogy az iskola környéke nem biztonságos, a diákok elbeszélései szerint az órák végével mindig csoportosan igyekeznek minél gyorsabban hazajutni az otthonukba.

„Az összes lány, akik az iskola környéken élnek, mind nagyon szépek, hetedik osztályosak, nyüzsögnek, csinosítják magukat. Ez nem normális” – mondta a helyi újságnak a kislány tanára, Marta Sánchez, aki a héten tesz vallomást az ügyben a bíróságon.

Danieláról úgy nyilatkozott, hogy „nem a legokosabb, de nagyon dolgos és csendes”. Megerősítette, hogy nem volt barátja, a magatartása nem volt provokatív, normálisan viselkedett.

A kislány szülei, tanárai, diáktársai és barátai keddre tüntetést szerveztek, hogy visszakapják Danielát.

Mindez pár nappal azután történt, hogy egy zsákban megtalálták Candela Rodríguez meztelen holttestét egy autópálya melletti üres területen, Buenos Aires külvárosában.

Candela esete emberek ezreit mozgatta meg, kezdve a felvonulásoktól, társadalmi megmozdulásokon át a média aktív közreműködéséig, siker nélkül.

Buenos Aires tartomány – amely az ország egyik legnépesebb területe – vezetősége 400 ezer peso nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki az üggyel kapcsolatban információval rendelkezik. Emellett a nyomozásba bevontak több mint 1 500 rendőrt, két helikoptert és 143 járőrt.

Az előző hónapban egy másik bolíviai kislány is eltűnt az argentin fővárosból, de három héttel később élve megtalálták ezer kilométerrel az eltűnése helyszínétől.

Missing Children (Eltűnt Gyermekek) információi szerint Argentínában 210 gyermeket vár haza a családja. 

Szita Zsuzsanna

Friss hírek