Rengeteg sérült az izraeli nagykövetség megtámadása után

A BBC beszámolói szerint tüntetések kezdődtek a pénteki ima után Kairóban, gyorsabb reformokat követelve. A tömeg ezután az izraeli nagykövetség elé vonult és betört az épületbe, majd összecsapott a rendőrséggel, amely könnygázzal próbálta feloszlatni a tüntetést. Az incidens következtében 450-an sérültek meg az egyiptomi szervek szerint, négy ember állapota válságos.

Az izraeli védelmi miniszter, Ehud Barak az amerikaiak segítségét kérte nagykövetségük megvédésére. Barack Obama felszólította az egyiptomi kormányt, hogy védje meg az épületet. Az izraeli nagykövet Yithzak Levanon és a személyzet egy része elhagyta Egyiptomot, a konzul azonban továbbra is az országban maradt.

Az egyiptomi miniszterelnök szombat reggelre összehívta kormánya válságstábját, melynek nem lesz egyszerű dolga: az augusztusi határincidens óta a két ország viszonya jelentősen megromlott.

Bánhegyi Luca

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »