Székelyföldi Családok Napja – két helyszínen

A székelyföldi összefogás újabb eredményeként párhuzamosan két helyszínen szervezik meg Székelyföldi Családok Napja rendezvénysorozatot 2011. szeptember 10-én: Hargita megyében a gyergyószárhegyi Tatárdombnál, Kovászna megyében pedig a kézdivásárhelyi Koordináló Központ udvarán várják a kikapcsolódásra, találkozásra, tapasztalatcserére vágyó székely családokat.

Hargita és Kovászna Megyék Tanácsai, Gyergyószárhegy Polgármesteri Hivatala, a Csíki Anyák Egyesülete, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a Caritas együttműködésében szervezik a Tatárdombnál a Székelyföldi Családok Napja Hargita megyei rendezvényeit, ahol gazdag program várja a résztvevőket.

Ismét felszelik a székelyföldi családok kenyerét, kiselőadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt a székelyföldi családok jövője témában, megnézhetik a Székely Vörös Darabont Díszőrségváltást, és bemutatják a Székelyföldi Legendáriumot is, de nem maradnak el a már megszokott játékok, arcfestés, bográcsolás sem. Rossz idő esetén a rendezvénysorozatot a gyergyószárhegyi sportcsarnokban tartják.

Hasonlóan gazdag program várja a Kovászna megyei családokat Kézdivásárhelyen, Kovászna és Hargita Megyék Tanácsai, illetve a Kovászna Megyei Szociális Gondozási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság szervezésében: kézműves foglalkozásokon, vetélkedőkön, intézménylátogatáson vehetnek részt, de itt sem marad el a Székelyföldi családok kenyerének felszelése és a szülőket megcélzó szakmai előadások sem.

A szervezők szeretettel várják Székelyföld családjait, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Kitekintő / Erdély Ma

Friss hírek