Kiadják Washingtonnak a pénzmosással vádolt ex-elnököt

A guatemalai Alkotmánybíróság döntése értelmében, melyet csupán a jelenlegi elnök, Álvaro Colom vétózhat meg, a hatóságok kiadhatják az Egyesült Államoknak a tavaly elfogott ex-elnököt, Alfonso Portillót, aki 2000-2004 között vezette a közép-amerikai országot.

A New York-i Ügyészség 2010. januárjában azért kérte Portillo kiadatását, mert bizonyítékaik arról tanúskodnak, hogy a guatemalai állami pénzeket eltulajdonító ex-elnök 70 millió dollárt az Egyesült Államokban mosott tisztára. Ha a vádak megállják helyüket a bíróságon, Portillo akár 20 év börtönt is kaphat.

Solti Ágnes

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »