Újságírókra is lövöldöztek Tripoliban

Valószínűleg a Kadhafihoz hű orvlövészek lőttek rá szombat este arra a Tripoliban lévő szállodára, ahol a forradalomról tudósító újságírók többsége is lakik.

A szálloda erkélyét úgynevezett „feetpoint”-ként használják, így az éppen tele volt az élőben bejelentkező riporterekkel és telefonálgató újságírókkal, amikor az épületre irányjelzős lövedékekkel egy sorozatot adtak le. Az irányjelzős lövedék vörösen izzik, amikor elhagyja a fegyver csövét, ezért jól kivehető.

A tudósítók között kisebb pánik tört ki és mindenki azonnal elhagyta az erkélyt; a lövedékek azonban nem találták el az épületet és nem tettek kárt senkiben.

A lövések után három-négy nagyobb robbanást is lehetett hallani a város felől – tapasztalták az MTI Hírcentrum tudósítói a helyszínen.

A Líbia fővárosában lévő Corinthia Bab Africa Hotel tele van újságírókkal ezekben a napokban, mert ez az egyetlen szálloda, ahol még van víz és internet. Szobát már a hírcentrum tudósítói sem kaptak, de – ahogy sokan mások – a szálloda halljában és a teraszon próbálják átvészelni az éjszakát.

Kitekintő / MTI

Friss hírek