Szükségállapot Trinidadban

Korlátozott szükségállapotot vezetett be Trinidad és Tobago kormánya, hogy megkönnyítsék a hatóságok munkáját a bűnözés által legkritikusabban sújtott területeken – adta hírül a BBC.

A Trinidad hat térségét érintő szükségállapot kihirdetésére azután került sor, hogy néhány nap leforgása alatt 11 gyilkosságot követtek el az országban, amit a kábítószer-kereskedelemben érintett bandák számlájára írnak. Kalma Persad-Bissessar miniszterelnök szerint a bandaháború közvetlen következménye azoknak az akcióknak, melyek során több millió dollárt foglalt le az ország rendőrsége. Úgy véli, ez a kábítószerpiacról eltűnő pénz eredményezhette a mostani erőszakhullámot. A kormányfő hozzátette, hogy az éjszakai kijárási tilalmat is magában foglaló szükségállapot csak része a kormányzat szélesebb körű, és agresszívabb reakciójának.

Ezzel szemben az ellenzék szerint a kormány döntése „pánikreakció”, ami azt bizonyítja, hogy a kabinetnek nincs kidolgozott terve arra, hogy miként vegye fel a harcot az egyre növekvő bűnözéssel.

Scheinring Endre

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »