Szükségállapot Trinidadban

Korlátozott szükségállapotot vezetett be Trinidad és Tobago kormánya, hogy megkönnyítsék a hatóságok munkáját a bűnözés által legkritikusabban sújtott területeken – adta hírül a BBC.

A Trinidad hat térségét érintő szükségállapot kihirdetésére azután került sor, hogy néhány nap leforgása alatt 11 gyilkosságot követtek el az országban, amit a kábítószer-kereskedelemben érintett bandák számlájára írnak. Kalma Persad-Bissessar miniszterelnök szerint a bandaháború közvetlen következménye azoknak az akcióknak, melyek során több millió dollárt foglalt le az ország rendőrsége. Úgy véli, ez a kábítószerpiacról eltűnő pénz eredményezhette a mostani erőszakhullámot. A kormányfő hozzátette, hogy az éjszakai kijárási tilalmat is magában foglaló szükségállapot csak része a kormányzat szélesebb körű, és agresszívabb reakciójának.

Ezzel szemben az ellenzék szerint a kormány döntése “pánikreakció”, ami azt bizonyítja, hogy a kabinetnek nincs kidolgozott terve arra, hogy miként vegye fel a harcot az egyre növekvő bűnözéssel.

Scheinring Endre

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »